Kütüphanede öğrencilerin ilginç sıramatik sistemi;

Kütüphanede öğrencilerin ilginç sıramatik sistemi

Şanlıurfa’da sınavlara hazırlanan öğrenciler, İl Halk Kütüphanesi’nde sabah yer kapabilmek için kendilerince bir sıramatik sistemi geliştirdi. Sırt çantalarını izdiham olmaması için kuyruğa sokarak bekleyen gençler, kapılar açıldığında çantalarının bulunduğu sıraya göre içeriye girerek ders çalışıyor. Çile çektirildiği öne sürülen öğrencilerin tamamen kendi isteklerine göre bu yöntemi uyguladıkları öğrenildi....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa'da Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışabilmek için yer kapmak isteyen öğrenciler ve gençler, sabahın erken saatlerinden itibaren kütüphanede yer kapma derdine düşüyor. Sınırlı kapasitede olan salona girebilmek için sabah mesaisinin başlamadan önce kütüphane bahçesine doluşan gençler, kendilerince bir yöntem belirledi. Sırt çantalarıyla kuyruk oluşturan gençler kendi ‘sıramatik’lerini yaptı.

Kuyrukta beklemekten yorulan üniversite ve memurluk sınavlarına girecek adaylar çare olarak kendileri değil, çantalarını sıraya sokarak sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

İlginç görüntülerin oluşmasına neden olan çanta kuyruğu, kütüphanenin kapılarının açılmasıyla bahçede bekleyen öğrenci ve gençlerin çantalarının bulunduğu sıraya göre içeriye girmesiyle son buluyor.

Her gün yaşanan bu görüntüler öğrencilere çile çektirildiği şeklinde aktarılmıştı. Ancak öğrencilerin tamamen kendi isteklerine göre çantalarını bırakıp kütüphanenin açılış saatine kadar banklarda oturarak beklediği belirtildi.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum