Beyazgül: Tarihe ilgi duyan herkes Urfa’ya gelmeli;

Beyazgül: Tarihe ilgi duyan herkes Urfa’ya gelmeli

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ankara’da düzenlenen Tam Bana Göre Festivali’nde kentin tarihi, kültürü ve tescilli lezzetlerini kurulan stantta vatandaşlarla sunuyor. Beyazgül Gençlik Otağında gerçekleşen etkinlikte tarihe ilgi duyan herkesi Şanlıurfa’ya davet etti....

Bu yıl AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da 2’nsi düzenlenen Tam Bana Göre Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standına ilgi yoğun olurken standı ziyaret edenler Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından karşılandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret etti.

Beyazgül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki bir süre festival alanında bulunan diğer belediyelerin stantlarını da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Festival alanında bulunan Gençlik Otağında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi ekibinin sıra gecesi seslendirdikleri Urfa Türküleri ile etkinliği izleyenlerden beğeni topladı.  Şanlıurfa’ya özgü çiğköftenin yoğurulduğu etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Programın sonunda alanda yoğurulan çiğköfteler ziyaretçilere ikram edildi.

 

BEYAZGÜL: ŞANLIURFA 12 BİN YILLIK GEÇMİŞE SAHİP BİR ŞEHİR

Şanlıurfa’nın müziğini, gastronomisini ve kültürünü Ankara’ya taşıdıklarını dile getiren Beyazgül tarihini görmek isteyenleri Şanlıurfa’ya davet etti.

Beyazgül, “Tarih, turizm ve gastronomiyi aynı anda aynı yerde görmek isteyenler Şanlıurfa’ya gelmeliler. Çiğköftemizi getirdik ama lezzetlerimizin önemli bir kısmı Şanlıurfa’da. Standımızda Dünya’nın en büyük doğal Açıkhava akvaryumu olan Balıklıgöl’ün minyatürünü getirdik. Aslını görmek isteyenler, elleriyle balıklara yem vermek isteyenler rotasını mutlaka Şanlıurfa’ya çevirmelidir. Şanlıurfa tarihin şehri 12 bin yıllık bir geçmişe sahip tarihi binlerce yıl öncesine dayanan medeniyetler kuran, medeniyetlerin kavşağında olan bir şehirdir.” İfadelerine yer verdi.

 

ÖZHASEKİ: ŞANLIURFA MİSAFİRPERVERLİĞİN ŞEHRİDİR

Özhaseki ise Şanlıurfa’nın misafirperver bir şehir olduğunu belirterek Şanlıurfa’nın Halil İbrahim Peygamberin memleketi olduğunu söyledi.

Özhaseki, “Şanlıurfa’da cömertlikte sınır yoktur. Sofrada sınır yoktur. Ev sahipliğinde asla kem söz yok yüz ekşimesi yoktur. Sonuna kadar güleç yüzlü insanlar olacak orada Şanlıurfa’ya gitmek isteyen gençlerimiz programlarını yapsınlar ve bana bildirsinler Zeynel Başkanımızın da ilgi ve alakasıyla Şanlıurfa’ya giderek iki üç gün gezin gelin” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Urfa Ahengi Sıra Gecesi ekibinin türküleriyle sona erdi.

BİHA

 

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum