BUPAR Araştırma bu kez halka başörtüsü tartışmasını sordu;

BUPAR Araştırma bu kez halka başörtüsü tartışmasını sordu

Son seçim anketi sonuçlarını yayınlayan BUPAR Araştırma, CHP’nin başörtüsü çıkışıyla başlayan tartışmaları vatandaşa sordu. Alınan sonuçlar dikkat çekiyor....

Bir erken seçim olmaması halinde 2023’ün haziran ayında yapılması planlanan seçimler için partiler kıyasıya mücadele etmeye devam ediyor. Parti genel başkanları meydanlarda vatandaşın dertlerini dinlerken araştırma şirketleri de yaptıkları seçim anketleriyle partilerin son oy oranlarını ortaya koymaya çalışıyorlar.

Bu doğrultuda son seçim anketi çalışmasını kamuoyuna duyuran BUPAR Araştırma CHP’nin başörtüsü işe ilgili TBMM’ye yaptığı teklifi vatandaşa sordu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ CHP’YE OY KAZANDIRIR MI?

BUPAR Araştırma son seçim anketini 4-9 Ekim arasında, bin 500 kişiyle yüz yüze görüşülerek yaparken ankete konu olan sorulardan bir tanesi “CHP’nin başörtüsü ile ilgili vermiş olduğu yasa teklifi oylarının artmasını sağlar mı” sorusu oldu. Ortaya çıkan sonuçta vatandaşın çoğunun CHP’nin yaptığı başörtüsü hamlesinin CHP’ye oy kazandıracağını düşündüğünü gösterdi.

Söz konusu soruya vatandaşların yüzde 54,6’sı “Evet”, yüzde 43,6’sı “Hayır”, yüzde 1,8’i ise “Fikrim yok” cevabını verdi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum