Urfa’da emniyet asayiş olaylarının verilerini açıkladı;

Urfa’da emniyet asayiş olaylarının verilerini açıkladı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce son bir aylık dönemde yürütülen kamu düzeni ve asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temini, suç ve suçluyla etkin mücadele kapsamındaki çalışmaların bilançosu açıklandı....

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Şanlıurfa’da son 1 aylık dönem içerisinde asayiş olaylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 ve malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 10,7 oranında bir azalma meydana geldiği görüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü çalışmaları bağlamında;

Kişilere karşı işlenen suçlar (öldürme- yaralama-tehdit-hakaret ve bunun gibi) kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 58 şüpheli şahıs yakalanırken adli makamlara sevk edilen 18 şüpheli şahıs tutuklandı.

Malvarlığına karşı işlenen suçlar (hırsızlık-dolandırıcılık-yağma-kapkaç ve bunun gibi) dikkate alındığında; aynı dönemde 199 şüpheli şahıs yakalandı. Adli makamlara sevk edilen 71 şüpheli şahıs ise tutuklandı.

Ayrıca haklarında arama kaydı bulunan şüpheli şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonlarda ise 391 şahıs yakalanırken, bu şahıslardan 114’ü çıkarıldığı mahkemelerce tutuklandı.

Meydana gelen olaylarda 36 tabanca, 11 kurusıkı tabanca, 11 tüfek, 283 fişek, 48 kartuş, 3 kesici-delici suç aleti ile 5 çalıntı oto ve 39 çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Ayrıca hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarından 23 cep telefonu, 13 sim kart, 2 televizyon, 3 laptop, 3  tablet, 8 hard disk, 23 flash bellek, 1 bilgisayar kasası, 1  yazıcı, 401 bin TL değerinde 99 ziynet eşyası, 34.020 TL, 4635 Euro, 31.895 Dolar ele geçirildi. 

BİHA

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum