Şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeler artırıldı;

Şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeler artırıldı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca, şartlı bağış kapsamındaki hak sahiplerine ödenen aylık miktar 2 bin 600 liradan 4 bin liraya yükseltildi. Yeni zamla birlikle ödenekler hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından şartlı bağış çerçevesindeki hak sahiplerine ödenen aylık miktar yüzde 53.84 artırılarak, 1 Kasım 2022’den geçerli olmak üzere 2 bin 600 TL’den 4 bin TL’ye yükseltildi.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplam 11 milyon 912 bin TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 384 bin bin TL ödeme yapıldı. Böylece Kasım 2022’de Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına toplam 12 milyon 296 bin TL yatırılmış oldu.

Vakıf maddi desteğin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de şehit yakınları ve gazilerin yanında yer alıyor. Şehit çocuklarına yönelik kültürel geziler ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum