Urfa’nın iki ilçesinin 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak;

Urfa’nın iki ilçesinin 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, Birecik ve Suruç ilçelerinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağı bildirildi....

Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfalı vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor’’ ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa Birecik ve Halfeti İçmesuyu Tesislerinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan ve bilgiler veren DSİ 15. Bölge Müdür Vekili Mesut Modalı, çalışmaların devam ettiğini Şanlıurfa Birecik ve Halfeti İçmesuyu Tesislerinin tamamlanması ile Birecik ve Halfeti İlçelerinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyunun temin edileceğini, İçmesuyu Arıtma Tesisinin tamamlanmasıyla temiz ve kaliteli suyun musluklardan akacağını ifade etti.

Modalı “Proje Kapsamında Birecik Su Alma Yapısı, 4000 m uzunluğunda isale hattı ile 46.000 m³ /gün İçme suyu Arıtma Tesisine, Değirmendere Su Alma Yapısı ile Eski Halfeti Su Deposu arası 1700 m, Değirmendere Su Alma Yapısı ile Yeni Halfeti Su Deposu arası İsale Hattı 10.000 m, Yeni Halfeti 3.000 m3 Su Deposu, Durak Terfi Merkezi Yapısı ile Yeni Halfeti Su Deposu arası7.000 m İsale Hattı ve mekanik, elektrik tüm ekipmanların temin ve montaj işleri yapılacak. Şanlıurfa Suruç İçmesuyu Tesislerinde çalışmalar devam ediyor, Suruç İlçesi İçmesuyu Arıtma Tesisin tamamlanması ile Suruç ilçesine ve 29 kırsal mahalleye memba kalitesinde içmesuyu sağlanacak’ dedi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum