Şanlıurfa İHH ile MEB arasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı;

Şanlıurfa İHH ile MEB arasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı

Şanlıurfa İHH ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı....

Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetler Derneği (İHH) ile Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında; cep telefonu tamiri, elektrikli ve elektronik ev aletleri tamiri, alarm sistemleri, elektrik tesisatı, bilgisayar kontrollü imalat(cnc), bilgisayar ofis programları, dikiş, nakış, ilk yardım, dil, berberlik(kuaförlük) vb. alanlarında genel/meslekî ve teknik kurslar düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protoküle ilişkin açıklama yapan, Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila şunları kaydetti:

“İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fevzi Kurt ile Genel Meslekî Ve Teknik Kurslar Düzenlenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzaladık.

Bu güne kadar binlerce gencimize ve yetimimize çeşitli alanlarda meslekler öğrettik ama MEB onaylı belge/sertifika veremiyorduk. Mezun olan kardeşlerimiz belge/sertifika için çeşitli kurum ve kuruluşlara müracaat edip belge almaya çalışıyorlardı.

Bu iş birliği protokolü ile Şanlıurfa İHH ve Halk Eğitimi Merkezleri tarafından iş birliğinde açılacak, belli bir süresi ve programı olan katılımcılara öngörülen bilgi, beceri ve yetkinlik kazandıran, doğrudan veya diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği hâlinde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen bilim, kültür, sanat, spor, eğitim, teknoloji, medya, dil öğretimi, meslek edindirme kurs faaliyetleri olacak. Bu işbirliği protokolümüzle, kursiyerlerimiz Halk Eğitim Merkezleri(HEM) tarafından sınavlara tabi tutularak başarılı olanlara MEB ve HEM onaylı sertifika verilecektir. Yani gençlerimize daha fazla hizmet etme fırsatı bulacağız. Gençlerimize merak, eğilim ve kabiliyetlerine göre çeşitli meslekler öğreteceğiz. Böylece insanlar yardım alan değil öğrendikleri meslekleri icra ederek iaşesini sağlayan durumunda olacaklar. Balık yedirmeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum