Şanlıurfa Hemofili Derneği Başkanı Ali Yıldırım'dan anlamlı ziyaret;

Şanlıurfa Hemofili Derneği Başkanı Ali Yıldırım'dan anlamlı ziyaret

Şanlıurfa Hemofili Derneği Başkanı Ali Yıldırım Bonega Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Acar'ı iş yerinde ziyaret etti....

Şanlıurfa Hemofili Derneği Başkanı Ali Yıldırım Bonega Turizm Yönetim Kurulu Başkanı bir dönem Ak Parti Haliliye İlçe Teşkilatında birlikte çalıştığı çalışma arkadaşı Abdurrahman Acar’ı iş yerinde ziyarette bulunarak hasbihal etti.

 

Hemofili hastalığı hakkında:

  “Hemofili hastalığı kalıtsal olarak nesilden nesile geçen ve ağırlıklı olarak erkeklerde görülen ciddi bir kan hastalığıdır. Bu önemli hastalık ömür boyu devam eder. Hemofili tüm dünyada her ırktan insanı etkilemektedir. Yaklaşık her 5.000 erkek doğumunda bir ortaya çıkar. Bu hastalıkta kadınlar taşıyıcıdır. Taşıyıcı olan bir annenin erkek çocuğuna % 50 oranında hemofili hastalığını geçirme olasılığı vardır. Hemofili, hasta, ailesi ve toplum açısından çok önemli bir hastalıktır. Çünkü iyi tedavi edilemeyen hastalarda kalıcı eklem sakatlıkları gelişebilir. Tedavide kullanılan kan ürünlerinin yurt dışından gelmesi nedeniyle tedavi maliyeti çok yüksektir.

  Hemofili kanın pıhtılaşmasının yetersiz olduğu ciddi bir doğumsal kan hastalığıdır. Bulaşıcı değildir. Herhangi bir kanser tipi değildir. Ancak nesilden nesile geçen kalıtsal bir kan hastalığıdır. Kanın pıhtılaşmasının yetersiz olmasının nedeni pıhtılaşma fonksiyonu için mutlak gerekli olan faktör 8 adlı proteinin kanda eksik olmasıdır. Yani hemofili hastası çocuklar doğumdan itibaren hayatları boyunca kanlarında faktör 8 adlı proteinleri eksik olarak hayatlarını sürdürürler. Bu eksiklik kalıtsal yani kromozomlar yoluyla ailesel olarak çocuğa geçmektedir. Ancak genetik ailenin ilk hasta bireyi çocuğunuz olabilir. Yani mutlaka dayısının hemofili hastası olması gerekmez. Faktör 8 adlı proteinin yetersizliği her hastada farklı boyutlardadır. Söz konusu protein yok denecek kadar az ise "ağır hemofili" dediğimiz durum söz konusudur.”

 

 Şanlıurfa Hemofili Derneği

  Şanlıurfa Hemofili Derneği, bu hastalığı olan insanlara yol göstermek ve onlara her konuda yardımcı olmak için kurulmuş olan bir dernektir.

 

Abdurrahman Acar’ın düşünceleri

  “Bu Derneğin Başkanlığını Ali Yıldırım Bey başarılı bir şekilde yürütmektedir. Ali Bey’i yakından tanıyan birisi olarak şunu ifade etmeliyim ki; Şanlıurfa Hemofili Derneği Başkanı Ali Yıldırım Bey, Temiz yürekli, çalışkan, vefakâr, cefakâr ve özverili bir beyefendidir. Derneğin kuruluşundan bu yana elinden gelen gayreti fazlasıyla yerine getirmeye çalıştığını biliyorum...

  Bundan dolayı biz bu hastalığa yakalanmış olan kardeşlerimizi sevgiyle kucaklıyor, kendilerine Allah’tan şifalar diliyoruz. Hayırlı çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Hemofili Derneği başkanı Ali Yıldırım beye de şükranlarımızı bildiriyoruz…”

 

Yıldırım ev sahipliği için Abdurrahman Acar’a teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı. 

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • İbrahim Halil yıldırım / 21.11.2022 18:01

    Rabbim yolunuzu bahtinizi açık etsin 🌹