Hamsinin fiyatı tavan yaptı: Tezgahtaki etiketi gören bir daha bakıyor;

Hamsinin fiyatı tavan yaptı: Tezgahtaki etiketi gören bir daha bakıyor

Şanlıurfa’da en çok tüketilen balık türlerinden biri olan hamsinin fiyatı son dönemlerin en yüksek seviyesini gördü. Geçtiğimiz yıl kilosu 20-30 lira seviyesinde satılan hamsinin avındaki azalma ve girdi maliyetlerindeki artışlar sebebiyle fiyatlar tavan yaptı. Balıkçı tezgahlarındaki en çok tercih edilen ürünlerden hamsinin fiyatındaki artış, satışlara ilgiyi yok denecek kadar azalttı....

ŞANLIURFA – Karadeniz’de havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve kar yağışının olmaması nedeniyle hamsi avlanmasında bu sıralar azalma yaşandı. Balığın az olmasının yanı sıra girdi maliyetlerindeki artışlar da balık fiyatlarını olumsuz etkiledi. Urfalıların en çok tercih ettiği balık türlerinden hamsinin kilo fiyatı 50 lirayı gördü. Fiyat artışı satışlara da yanmış durumda. Balıkçılar hamsi satışlarının geçen yıllara göre yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Kent merkezinde OSM Kavşağı’nda balıkçı dükkânında farklı türdeki balıklar tezgahı süslemiş durumda. İş yerinin sahibi Ramazan Yener, küçük yaşlardan beri balıkçılıkla uğraşanlardan.

Yener, yaklaşık 15 yıldır, Karadeniz ve Marmara denizlerinden farklı türdeki balıkları getirip Urfalılara satıyor.

Urfalıların en çok tercih ettiği balık türlerinden olan hamsinin fiyatındaki rekor artışa dikkati çeken Yener, BİHA’ya, hamsi satışlarının ciddi oranda azaldığını söyledi.

YENER: HİÇ BU KADAR YÜKSEK FİYATA SATMAMIŞTIK

Karadeniz hamsisini 50 liraya sattıklarını belirten Yener, “Sezonun en pahalı en yüksek rakamı diyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda 20-30 TL arasındaydı. Geçen yıl 5-10 kasa hamsi satıyorduk ama bu yıl 3-4 kasa ancak satabiliyoruz. Bunun nedeni fiyatının yüksekliği. Hamsi bu sene rekor kırıyor, hiç bu kadar yüksek fiyata satmamıştık. Dolayısıyla fiyat yükseldiği için vatandaş pek talep göstermiyor. Pişirimle birlikte fiyat 60 TL’yi buluyor” dedi.

“BALIK FİYATLARI GEÇEN YILLARA GÖRE ARTTI”

Sadece hamside değil, diğer balık türlerinde de fiyat artışları yaşandığını belirten Yener,“Ekonomik nedenlerden dolayı balık fiyatları geçen yıllara göre arttı. Doğal olarak bu, balık fiyatlarını da etkiledi. Tezgahta birçok balık var. Fiyatları biraz yüksek, çupra 100 lira, levrek 120 lira, çinekop 80 lira, küçüp çupra 80 TL, barbun 100 lira, kılıç balığı 140 lira” diye konuştu.

“BALIK BOLLAŞIRSA FİYATLAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DÜŞER”

“Balık bollaşırsa fiyatlar önümüzdeki günlerde düşer” diyen Yener, satışların azalığından dert yandı. Yener, “Satışların azalmasından memnun değiliz. Sattığımız 3-5 kasa, o da eleman parasını çıkarmıyor. Günlük masrafını, işçiliği ve diğer giderleri çıkarmıyor. Sadece biz değil hiçbir esnaf da memnun değildir. İnşallah fiyatlar düşer ve vatandaşlar balık yer. Balık bollaşırsa fiyatlar önümüzdeki günlerde düşer” ifadelerini kullandı.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum