Eyyübiye’deki kötü koku makinalarla enerjiye dönüşecek;

Eyyübiye’deki kötü koku makinalarla enerjiye dönüşecek

Eyyübiye’de çevreye yayılan kötü kokunun Katı Artık Bertaraf Tesisiyle önüne geçildi. Tesisteki makinalarla sahada biriken gazlar elektrik enerjisine dönüştürülerek yaklaşık 300 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak....

EYYÜBİYE -Şanlıurfa’nın yüz yıllık sorunlarına kalıcı çözümler üreten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye ilçesindeki kötü koku sorununu da çözüme kavuşturdu.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisini inceleyen ve tesise yeni dâhil olan makinaların devreye alınmasını sağlayan Beyazgül, teknik ekipten bilgi aldı.

Eyyübiye halkının kötü kokudan etkilenmemesi için 7 yeni makine montajı daha yapılarak kapasite 12,11’e yükseltildi. Makinaların devreye alınması işlemini de Beyazgül gerçekleştirerek kötü kokunun tamamen ortadan kalktığını söyledi.

Katı Artık Bertaraf Tesisinde tüm makinaların çalışmasıyla birlikte sahada biriken gazlar elektrik enerjisine dönüştürülerek yaklaşık 300 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.


BEYAZGÜL: ARTIK EYYÜBİYE’DE KÖTÜ KOKU OLMAYACAK

Katı atık berteraf tesisinde makinaların devreye girmesiyle birlikte ilçede kötü kokunun sona erdiğini belirten Beyazgül, “Şanlıurfa’da bir başarıya daha imza attık. İstanbul’un Haliç’i neyse Eyyübiye’deki kötü koku da o şekildeydi. 24 saat koku vardı. İnsanların gece uyuyabilmesi mümkün değildi. Kapı pencereleri kapatmalarına rağmen yine de çok zordu. Buradaki işletmecilerle görüştüğümüzde vatandaşlarımızın yerinde bir gece kalmaları yönünde telkinde bulunduk.

Kimsenin tahammül edebileceği bir koku değildi. Biz de bu kokudan vatandaşlarımızı kurtarsak her şeye değer diye düşündük. Kolları sıvayarak yeni alınan motorlarla birlikte bütün makinaların çalışmasını sağladık. Şuanda da kokudan hiçbir emare kalmadı. Ben bir kez daha bana inanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Raporları aldık, teknik ekiplerle bir araya geldik. Bizzat ben de bu konuyla ilgilendim. Çok şükür bulunduğumuz yerde koku kalmadı. Yaklaşık 300 bin haneye elektrik verilecek duruma gelindi. Belediyemize de bu konuda ciddi bir gelir kapısı oluştu. Eyyübiye ilçemizden bu kokunun gitmesi her şeye değer. İnsanlarımız koku içerisinde yaşarken bizim başka bir yerde rahat uyumamız mümkün değildi. Şanlıurfa Haliç’inden kurtuldu. Makinalarımızdan birinin de başlangıcını biz yaptık” ifadelerini kullandı.

Asya Mahalle Muhtarı Ahmet Çağan ve Yenice Mahalle Muhtarı Hamza Göktaş, Beyazgül’e teşekkür ederek kötü kokunun tamamen ortadan kalktığını belirtti.

BİHA

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum