Sınıra harekat sinyali! Urfa sınırındaki resmi kurumlara uyarı yazısı gönderildi;

Sınıra harekat sinyali! Urfa sınırındaki resmi kurumlara uyarı yazısı gönderildi

TSK’nın Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği olası operasyon öncesi sınır hattındaki resmi daireler ve okullar, valilikler tarafından uyarılarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda hassas davranılması gerektiği belirtildi....

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerçekleştireceği operasyona, Suriye Milli Ordusu (SMO) da katılacak. SMO’nun ağır silahlar ile Tel Rıfat bölgesine sevkiyat yaptığı görüldü. Ayrıca Şanlıurfa sınır hattındaki resmi daireler ve okullar, valilikler tarafından uyarılarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda hassas davranılması gerektiği belirtildi.

TSK’nın gerçekleştireceği yeni harekatta, Münbiç ile Tel Rıfat bölgelerinin PKK/YPG’li teröristlerden temizleneceği ifade ediliyor.

 

SINIR HATTINDAKİ RESMİ DAİRELER VE OKULLARA UYARI YAZISI GÖNDERİLDİ

Sınır hattında bulunan resmi daireler ve okullar, valilikler tarafından "Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzurunu tehdit eden PKK, KVK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini bertaraf etmek üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye sınırında yapılabilecek olası bir harekata karşı tüm tedbirlerin alınması ve hazırlıkların yapılması gerekmektedir.

Ayrıca olası gelişmelere bağlı olarak muhtemel senaryolara yönelik planların ve çalışmaların gözden geçirilerek güncellemeler sağlanmalı" şeklinde bir yazı gönderildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum