Binaları yıkılan müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun talebi;

Binaları yıkılan müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun talebi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binaları yıkılan ya da sıkıntılı olan müteahhitlerin yurt dışına kaçmayı planladıkları ileri sürülüyor. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğin belirtilirken, çok sayıda barodan onlarca avukat, depremlerin yıktığı illerdeki başsavcılıklara yıkılan binaların müteahhitlerine yurt dışı yasağı konması ve onların cezalandırılması çağrısında bulunuyor....

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremler, Türkiye’yi derinden sarstı. 10 ilde yıkıma neden olan depremlerde can kaybı 17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlerin sayısını geçti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın felaketinde can kaybının 18 bin 991’e ulaşğını söyledi.

 

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğu bilgisini verdi.

 

Yıkılan binaların arasında yeni binalar da vardı ve bu yeni binalar yüzlerce insana mezar oldu. Bu binaların müteahhitleri de tartışmaların odağında bulunuyor.

 

Yeni binaların enkaz haline gelmesiyle inşaat aşamasında yapılan usulsüzlükler de gün yüzüne çıkmış oluyor.

 

Birçok barodan onlarca avukat, depremlerin yıktığı illerdeki başsavcılıklara yıkılan binaların müteahhitlerine dair suç duyurusunda bulunuyor.

 

Bu avukatlardan biri de Yakup Okumuşoğlu. Okumuşoğlu, sadece hasar gören binalardan sorumlu olan müteahhitlerin değil aynı zamanda imarı kabul edenlerin, ruhsat verenlerin, imzacı denetimden sorumlu tüm kurum ve kuruluşların ilgililerinin hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.

 

Yıkılan veya hasar gören binalardan bir an önce numune alınması gerektiğini vurgulayan Okumuşoğlu, bu delillerin karartılmaması gerektiğine dikkati çekiyor.


Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise depremde binaların yıkılması konusunda adli tahkikat başlatıldığını söylemişti.


Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca da şehirde depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını, binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı.


BİHA




 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum