KONTÜRKENT, SARMAL OLARAK DEĞİŞTİ;

KONTÜRKENT, SARMAL OLARAK DEĞİŞTİ

Çekimleri Şanlıurfa’da başlayan Kontürkent filminin ismi, tepkilerin ardından ‘Sarmal’ olarak değiştirildi. Yapım şirketi tarafından yapılan açıklamada, komedi türündeki sinema filminin içeriğine dair bilgi sahibi olunmadan yapılan yorumların önyargı taşıdığı iddia edildi....

Erkan Can ile Kemal Uçar’ın oynadığı Kontürkent filminin ismi, tepkilerin ardından ‘Sarmal’ olarak değiştirildi. Başrolde usta oyuncu Erkan Can ve Kemal Uçar’ın paylaştığı ‘Kontürkent’ filminin çekimleri Şanlıurfa’da başladı.

Şehir ismi yer almayan ve hayali bir şehirde geçtiği belirtilen filmin çekimleri, Şanlıurfa’dan sonra İstanbul’da devam edecek.

Filmin ilk ayağının çekileceği yer olan Şanlıurfa’da filmin adından gösterilen tepkinin ardından sinema ekipi şu açıklama da bulundu:

“Sinema filmimiz, adı belirtilmeyen hayali bir şehirde telefon dolandırıcılığı yapan ve şehrin dışından gelen dolandırıcıların halkı mağdur etmesi ve filmin finalinde emniyet birimlerimizin bu kişileri tutuklaması ile vatandaşlarımızı suça karşı bilinçlendirme amaç edinilmiştir. Halkımızın ve şehrimizin konudan muaf ve masum olduğu vurgulanmaktadır. Sinema filmimizin içeriğinde bu ilin Şanlıurfa olduğundan bahsedilmediğini vurgulamak isteriz. Yönetmen ve yapımcıları Şanlıurfalı olan ekibimiz Şanlıurfa insanının kadirşinaslığını ve misafirperverliğini yakinen bilmektedir. Halkımızı rencide edecek bir duruma mahal verilmeyeceğini kamuoyuna belirtmek isteriz”.

“Kontürkent” filminin adı gelen tepkilerin ardından filmin adını Sarmal olarak değiştirdi. Gelen tepkilere binaen şu açıklamaları kaydetti, “Çekimlerini Şanlıurfa ve İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz komedi türündeki sinema filmimizin içeriği hakkında bazı kişilerin proje hakkında bilgi sahibi olmadan önyargı taşıyan yorumlarını duyduk ve bu yorumlarla oluşan yanlış algıdan duyduğumuz üzüntüyü belirtmek isteriz” denilen yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sinema filmimiz, adı belirtilmeyen hayali bir şehirde telefon dolandırıcılığı yapan ve şehrin dışından gelen dolandırıcıların halkı mağdur etmesi ve filmin finalinde emniyet birimlerimizin bu kişileri tutuklaması ile vatandaşlarımızı suça karşı bilinçlendirme amaç edinilmiştir.

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum