Depremden etkilenen hastalar tedavi ediliyor;

Depremden etkilenen hastalar tedavi ediliyor

Şanlıurfa’da pelvis (leğen kemiği) kırığı olan hastalar hekimlerden tarafından başarılı bir şekilde ameliyat ediliyor....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Vedat Öztürk ve Siverek Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Ahmet Yiğitbay pelvis (leğen kemiği) kırığı olan hastaları başarılı bir şekilde ameliyat ediyor.

Dr. Öztürk yaptığı açıklamada ekibiyle birlikte Şanlıurfa’da pelvis yaralanması olan hastaları başarılı bir şekilde ameliyat ettiklerini ve bölgedeki pelvis yaralanması olan hastaların cerrahi tedavi ve takiplerini yaptıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Yiğitbay, “6 Şubat’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte Siverek Devlet Hastanesi olarak depremin ilk gününden beri hastalarımızı tedavi etmeye devam ediyoruz. Crush (ezilme) yaralanma ve/veya kompartman sendromu olan hastaları büyük bir özveri ile takip ettik, tedavilerini düzenledik.

Birçok hastamızı da şifa ile taburcu ettik. Yine ortopedi ve travmatoloji alanında tedavisi oldukça zor olan pelvis/asetabulum yaralanması olan hastalarımızı da başarılı bir şekilde opere ettik. Adıyaman'da göçük altından kurtarılan 16 yaşındaki İ.K. bu hastalarımızdan sadece biriydi. Sağ kalça kırıklı çıkığı ve pubik ayrışması olan hastamızı Siverek Devlet Hastanesi'nde acil olarak ameliyata aldık.

Genel durumu toparlayan ve takiplerinde herhangi bir sıkıntısı olmayan hastamızın nihai tedavisini Dr. Vedat Öztürk ile birlikte Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladık. Tedavi ettiğimiz hastaların yürüyerek kontrole gelmesi bizler için gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum “ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum