İçişleri Bakanı Soylu temiz suyun ne zaman kente verileceğini açıkladı;

İçişleri Bakanı Soylu temiz suyun ne zaman kente verileceğini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin ardından su sıkıntısı yaşanan Şanlıurfa’da temiz suyun bu akşam verileceğini söyledi....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin vurduğu Şanlıurfa’da sahada çalışmaları inceledi.

Burada bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, şu anda Bozova’da bir kayıp kişinin bulunduğunu ve bu kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bunun haricinde bütün bölgelerde temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, kentti su sıkıntısına değindi.

Atatürk Barajı’nın beslediği havzanın tamamen çamurla dolmasıyla temiz içme suyu sıkıntısının baş gösterdiğini vurgulayan Süleyman Soylu, dün geceden itibaren DSİ ekiplerinin, Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte çalışarak 4 bin metre küpün çamurlu halini boşalttıklarını kaydetti.

“Sadece sel alan bölge değil, şehrin tamamına yönelik böyle bir tedbir uygulamak zorunda kaldık” diyen Soylu, temiz suyun bu akşamdan itibaren verileceğini ifade etti. Soylu, “Bu tedbiri uygulamasaydık önümüzdeki 1- 1,5 yıl önemli bir alt yapı problemi ile karşı karşıya kalırdık. İnşallah temiz suyu bu akşam ve bu akşamdan sonra şehre vereceğiz. Bunun bizim temizleme çalışmalarımıza da büyük katkısı olacak. Çünkü şehrin içme suyu ihtiyacını da kullanma suyu ihtiyacını da karşılamaya çalışıyoruz. Bu akşam itibarıyla inşallah su problemini bir şekilde çözmeye çalışacağız” dedi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum