Son ankete göre cumhurbaşkanı adayları arasındaki fark artıyor;

Son ankete göre cumhurbaşkanı adayları arasındaki fark artıyor

Avrasya Araştırma tarafından yapılan son seçim anketlerinin sonuçları paylaşıldı. Sonuçlara göre, Kılıçdaroğlu ilk turda cumhurbaşkanı olurken, MHP ise yüzde 7’lik barajın altında kalıyor....

Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin yaklaşan 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine dair yaptığı son anketin sonuçları, merkezin kurucusu Kemal Özkiras tarafından bir programda kamuoyu ile paylaşıldı.

Avrasya Araştırma 6-10 Nisan 2023 tarihleri arasında 26 ilde 2 bin 410 kişiyle bir anket yapıldı.

Ankette katılımcılara "Önümüzdeki milletvekilliği seçiminde hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan sonuçlara göre, AK Parti yüzde 34,4, CHP yüzde 33,3, HDP yüzde 9,5, İYİ Parti yüzde 9,2, MHP yüzde 6,8 oranında destek görürken, Memleket Partisi’nin oy oranı ise yüzde 3,6 olarak hesaplandı.

Ankette katılımcılara, “Cuhmurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy vereceksiniz?” sorusu da soruldu. Kararsızların dağıtımından sonra çıkan sonuçlarda, katılımcıların yüzde 50,9’u Kemal Kılıçdaroğlu derken, yüzde 42,3’ü Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 4,8’i Muharrem İnce, yüzde 2’si ise Sinan Oğan dedi.

Verilen sonuçlara göre, parti bazında MHP yüzde 7’lik seçim barajının altında kalırken, cumhurbaşkanlığı bazında ise Kılıçdaroğlu ilk turda cumhurbaşkanı olabiliyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum