Sanat Sokağı’ndaki sanat atölyelerine ilgi yoğun;

Sanat Sokağı’ndaki sanat atölyelerine ilgi yoğun

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı’ndaki atölyelerde her yaştan vatandaşların katıldıkları kurslarda ebru sanatından ahşap oymacılığına, biblo sanatından yağlı boya resme kadar kurslarda rengarenk, desen desen şekiller tablolara yansıtılıyor....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına bağlı Sanat Sokağı’ndaki sanat atölyelerine vatandaşlar ilgi gösteriyor. Her yaştan sanat etkinliklerinin düzenlendiği sokakta vatandaşlar günün büyük bir bölümünü buradaki atölyelerde geçiriyor.

Her yaştan vatandaşların katıldığı etkinliklere çocuklar kadar gençler de ilgi gösteriyor. Özellikle kadınların uğrak mekanı haline gelen atölyelerde ahşap oymacılığı ilgi görüyor. Günün stresini burada atan kadınlar hazırladıkları desenleri ahşaba işliyor.

Göbeklitepe temalı ahşap oymacılığı kurslarına katılan kadınlar hayal ettikleri desenleri ahşaba yansıtıyor. Biblo ve hediyelik süs eşyalarının hazırlandığı atölyelerde çocuklar ise hayallerini tuvale yansıtıyor. Rengarenk boyalarla desenlerin tuvallere yansıtıldığı tablolar, evlerin duvarlarını süslüyor.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum