Bedelli askerlik bekleyenlere kötü haber;

Bedelli askerlik bekleyenlere kötü haber

TÜİK haziran ayı enflasyon verilerini açıklarken beraberinde birçok fiyata da ne kadar zam geleceği ortaya çıktı. Bunlardan biri de bedelli askerlik fiyatı oldu....

ŞANLIURFA- Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) yılın ilk 6 ayının enflasyon oranının belli olduğu son TÜFE oranını da açıkladı. Açıklanan oranlarla birlikte bedelli askerlik fiyatına da ne kadar zam geleceği ortaya çıktı.

TÜİK haziran verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 78,62, aylık yüzde 4,95 arttı. Bu orana göre enflasyon son 24 yılın zirve seviyesine çıktı. Bu kapsamda memurların alacağı zam da belli oldu. Buna göre memurlara yüzde 41,69 zam yapıldı. Bunun yanı sıra bedelli askerlik yeni fiyatına da belli oldu.

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI 79 BİN 660 TL ÇIKACAK

Bedelli ücreti 6 aylık asteğmen maaşına eşit oluyor. Asteğmen maaşı yüzde 41'lik zamla beraber 9 bin 417 TL'den 13 bin 277'ye çıktı. Buna göre bedelli ücretinin 79 bin 660 TL civarı bir tutara ulaşması bekleniyor.

2022 yılının ikinci yarısına ilişkin bedelli askerlik ücretinin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından açıklanması bekleniyor.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum