Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa Turizmi İçin Önemli Adım!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelerek kentin turizminin geliştirilmesine yönelik talepleri iletti.
Mısır piramitlerinin altında piramitlerden 10 kat daha büyük bir yapı keşfedildi
İtalyan araştırmacıların Kahire’deki Giza Piramitleri’nin altında piramitlerden 10 kat daha büyük olduğu öne sürülen geniş bir yer altı yapısı keşfettikleri açıklandı.
İtalya’daki Göbeklitepe sergisini 5 milyon kişi ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İtalya’nın başkenti Roma’da 24 Ekim 2024’te açılan ‘Göbeklitepe: Kutsal Bir Yerin Gizemi’ isimli sergiyi bugüne kadar 5 milyon kişinin ziyaret ettiğini duyurdu.
VALİ ŞILDAK TARİHİ ALANLARDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Vali Hasan Şıldak, hafta sonu temasları kapsamında Karahantepe, Göbeklitepe ve Urfa Kalesini ziyaret ederek bölgede devam eden bina yapımı, çevre düzenlemeleri, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını inceledi.
2024 yılı itibariyle ziyaret edilen müze ve ören yerleri / EK
Türkiye’nin müze ve ören yerleri, 2024 yılı boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Her biri, hem tarih hem de sanat meraklıları için birer açık hava dersliği ve kültür hazinesi olan bu mekanlar, büyüleyici atmosferleriyle hafızalara kazınarak, ziyaretçilerini zamanda bir yolculuğa çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 210 müze ve 143 ören yeri, zengin koleksiyonlarının yanı sıra eğitici ve ilham verici yönleriyle de yıl boyunca büyük ilgi gördü. 2024 yılı itibariyle, Mevlana Müzesi, Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzesi olarak öne çıkarken, Şanlıurfa’nın tarihi noktası Göbeklitepe de büyük bir ilgi gördü. Peki, Göbeklitepe bu listeye hangi sırada girdi? İşte detaylar ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerinin sıralaması…
Türkiye’nin 2024'te en çok ziyaretçi alan 10 kültürel yeri
Türkiye’nin müze ve ören yerleri, 2024 yılı boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Her biri, hem tarih hem de sanat meraklıları için birer açık hava dersliği ve kültür hazinesi olan bu mekanlar, büyüleyici atmosferleriyle hafızalara kazınarak, ziyaretçilerini zamanda bir yolculuğa çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 210 müze ve 143 ören yeri, zengin koleksiyonlarının yanı sıra eğitici ve ilham verici yönleriyle de yıl boyunca büyük ilgi gördü. 2024 yılı itibariyle, Mevlana Müzesi, Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzesi olarak öne çıkarken, Şanlıurfa’nın tarihi noktası Göbeklitepe de büyük bir ilgi gördü. Peki, Göbeklitepe bu listeye hangi sırada girdi? İşte detaylar ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerinin sıralaması…
Gastronominin ilk izleri Karahantepe’den başlıyor
Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul, tarihi 12 bin yıl öncesine kadar dayanan kazı alanlarında insanların beslenme alışkanlıklarını nasıl kazandığına yönelik önemli bulgulara rastladıklarını belirterek “Şanlıurfa’daki arkeolojik alanlar mutfak kültürünün ilk aşamalarını izleyebileceğimiz yer özelliğini taşıyor” dedi.
Urfa Kalesi yeniden ziyarete açılıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa Kalesinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Şıldak, restorasyon çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirti.
Şanlıurfa, Dünya Neolitik Kongresine hazırlanıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl ilk kez gerçekleşecek Dünya Neolitik Kongresi’nin 4-8 Kasım tarihlerinde çok sayıda bilim insanı ve uzmanı Şanlıurfa’da bir araya getireceğini kaydetti.
Şanlıurfa’da müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı azaldı!
Şanlıurfa’nın turizm sektörü, 2023 yılında yaşanan deprem ve sel felaketlerinin etkisiyle ağır bir darbe aldı. TÜİK’in açıkladığı kültürel miras verileri, bu krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Şanlıurfa, 3 müze ve 4 ören yeri ile binlerce tarihi eseri barındırırken, bakanlığa bağlı bu mekanlara 2022 yılında 1 milyon 276 bin 97 kişi ziyaret ederken, 2023’te ziyaretçi sayısı 570 bin 317’ye düştü. Bu dramatik azalma, bölgenin kültürel ve ekonomik kaybını çarpıcı bir şekilde ortaya koydu…
Dünyanın ilk Neolitik Kongresi Şanlıurfa'da gerçekleşecek!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dünyanın ilk Neolitik Kongresi’nin Şanlıurfa'da gerçekleşeceğini duyurdu.
Göbeklitepe'yi 326 bin kişi gezdi
Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, 2024 yılının ilk 7 ayında, 326 bin ziyaretçi ağırladı.
Vali Şıldak Sefertepe ve Karahantepe’de
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Taş Tepeler Projesi kapsamında kazı çalışmalarının sürdüğü Sefertepe ve Karahantepe’yi ziyaret ederek arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Resmi Gazete’de yayımlandı: Eyyübiye’deki o bölge için kritik karar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Altınbaşak Mahallesi sınırları içinde yer alan Sofiz Geç Roma Yerleşimi’nin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırları güncellendi.
Türk Hava Yolları'ndan Şanlıurfa tanıtım videosu!
Türk Hava Yolları (THY), 12 arkeolojik alanı kapsayan Şanlıurfa'daki Taş Tepeler Projesi'nin 2024-2029 yılları arasındaki ana sponsoru oldu. THY ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından THY sosyal medya hesabından Şanlıurfa ile ilgili yeni bir tanıtım videosunu yayınladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak THY’ye teşekkür etti.
Kurban bayramında Göbeklitepe ve müzeyi 36 bin kişi ziyaret etti
Şanlıurfa’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Göbeklitepe ve müzeyi 36 bin kişi ziyaret etti.
“Yürüyen Portreler" Şanlıurfa'da büyük ilgi gördü
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali'nin yedinci günü, unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğba Gürsel'in önderliğinde hazırladıkları "Yürüyen Portreler" projesiyle izleyicileri büyüledi.
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı gününde
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı gününde de birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Etkinliklerden biri de Nihat Hatipoğlu’nun “Dosta Doğru” programıyla Şanlıurfalılar ile buluşması oldu.
Türkan Şoray Şanlıurfa’da
Şanlıurfa, Kültür Yolu Festivali kapsamında Hülya Koçyiğit’in ardından Türk sinemasının "Sultan’ı” Türkan Şoray’ı da ağırladı. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen söyleşiye Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi.
Bakan Ersoy: Şanlıurfa şu anda dünya Neolitik Çağ araştırmalarının da merkezidir
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nin açılışında konuştu. Bakan Ersoy, festivalin binlerce sanatçının katılımıyla gerçekleşeceğini ve Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirtti. Festivalin Türk müziğinin önde gelen isimlerini ağırlayacağını vurgulayan Bakan Ersoy, etkinliklerin Şanlıurfa'nın farklı yönlerini tanıtmak üzere belirlenmiş 40 farklı noktada gerçekleştirileceğini açıkladı. “Şanlıurfa’ya da benzersiz bir turizm rotası kazandırmış oluyoruz” diyen Bakan Ersoy, festivale katılmak isteyenleri Şanlıurfa'nın mistik atmosferini keşfetmeye davet etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa’da
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Kültür Yolu Festivali'nin açılış programına katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.
Festival yarın başlıyor! Vali Şıldak’tan davet çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yarın açılışı yapılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
Şanlıurfa'daki dev festivalin başlayacağı saat belli oldu!
Şanlıurfa'da 9 gün boyunca sürecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci ayağı heyecanla bekleniyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yarın saat 10.00'da Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde başlayacak.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Göbeklitepe ay ışığında da keşfedilebilecek!
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa'yı tarihi ve kültürel bir şölene dönüştürecek. Festival boyunca yoğun ilgi görmesi beklenen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Göbeklitepe, gece geç saatlere kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu sayede, tarihi atmosferi gece de yaşamak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunacak.
Sanatçılar, yıldızlar ve ustalar Şanlıurfa'da buluşacak! 9 günde 300’den fazla etkinlik
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Festival süresince yaklaşık 40 ayrı noktada 300’den fazla etkinlik halkla buluşacak. Şanlıurfa, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin ilk izlerini taşımasıyla da festivale ev sahipliği yapacak.
Şanlıurfa’ya dev platform kuruldu!
Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 25 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali için hazırlıklar sürüyor. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde dev platform kuruldu.
Yavuz Bingöl konser için yeniden Şanlıurfa’ya geliyor
Şanlıurfa’da geçen yıl düzenlenen konserine sadece 8 kişinin katılması nedeniyle sahneden inip konserini iptal eden Yavuz Bingöl bir kez daha Şanlıurfa’ya geliyor. Şanlıurfalıların o günlerde tepkisini çeken ünlü türkücü, bu kez Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında 30 Mayıs Perşembe akşamı Arkeoloji Müzesi önünde konser verecek.
Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesi'nin ana sponsoru oldu
THY, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunarak, 12 arkeolojik alanı kapsayan Şanlıurfa’daki Taş Tepeler Projesi'nin 2024-2029 yılları arasındaki ana sponsoru oldu.
Eyyübiye’deki yer arkeolojik sit alanı ilan edildi
Eyyübiye ilçesine bağlı Yukarıçaykuyu Mahallesinde tapulama harici alanda tespit edilen ve altlarında mezar olabileceği değerlendirilen taş yığınları ile kaya mezarının bulunduğu alan 1. Derece Arkeolojik Sit alanı ilan edildi.