Akaryakıtta gelen zamlar LPG’ye ilgiyi arttırdı;

Akaryakıtta gelen zamlar LPG’ye ilgiyi arttırdı

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar, motorin ve benzin ile LPG arasında fiyat farkını bir hayli açtı. Yakıttan tasarruf etmek isteyen sürücüler yeniden LPG’ye dönüş yapmaya başladı. LPG sistemi dönüşümü yapan esnaf Recep Aslan, “Akaryakıt fiyatlarının artmasından kaynaklı LGP’ye bir yönelim oldu. Bu da bizim işlerimizin artmasına neden oldu” dedi....

Son zamanlarda kurda yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Art arda gelen zamlar sonucu benzinle LPG arasında 14 liralık bir fark oluşturdu.

Otogaz fiyatı bugünlerde Şanlıurfa’da ortalama 10 lira 77 kuruş, benzin ise 24 lira 81 kuruş seviyesinde. Ortalama benzinli bir araç kilometrede 1,5 ila 2 lira, LPG’li araç ise 80 kuruş ila 1 lira arası yakıyor. Yakıttan tasarruf etmek isteyen Şanlıurfalı vatandaşlar ise araçlarına LPG tankı taktırmak için sanayinin yolunu tuttu. Bu durum, LPG tankı satışı ve montajı yapan işletmelerde yoğunluk oluşturdu.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan Evren Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 25 yıldır LPG sistemi dönüşüm işiyle uğraşan Ferhat Otogaz’ın sahibi Recep Aslan, Ajans Urfa’ya, benzin ve motorindeki artışın işlerine yansıdığını söyledi.

ASLAN: BENZİN VE MOTORİNDEKİ ARTIŞ BİZE YARADI

 “Her kriz, bir fırsatı doğurur diyorlar. Bizim için de öyle oldu” diyen Aslan, şunları söyledi:

“Akaryakıt yani benzin ve mazotun fiyatları yükselince LGP’nin fiyatı aşağıda kaldı. Bununla birlikte LGP’ye bir yönelim oldu ve bu da bizim işlerimizin artmasına neden oldu. Vatandaşlar için de LGP gerçekten ekonomik bir ürün. Akaryakıt yükselmeden önceye göre şu anda işlerimiz iyice yoğunlaştı. Günde kaç tane LGP takıyoruz, onunla ilgili net bir sayı vermem doğru olmaz. Fakat talebe yetişmekte bazen zorlanıyoruz. Benzinli aracı olanların çoğu LPG taktırıyor veya aracı LGP’li ama benzinli kullanıyorsa onlar da LPG’ye döndü.“

“LGP TAKTIRMANIN FİYATI 4 BİN 800 LİRADAN BAŞLIYOR”

LGP taktırmanın fiyatının araca ve modeline göre değiştiğini belirten Aslan, “LPG montaj fiyatlarımız şu anda kendi iş yerimizde 4 bin 800 liradan başlıyor, 20 bin liraya kadar çıkıyor. Bu araçtan araca değişiyor. Şu anda en uygun ‘My Gaz’ ürünümüz kampanyada. Yüzde yüz yerli ve milli ürünümüz, son derece güvenilirdir. En çok Hyundai ve Renault modellere LPG takıyoruz” dedi.

“YÜKSEL MODEL ARAÇLARA DA LGP TAKILIYOR”

“Eskiden sadece düşük model arabalar LPG kullanırdı, şimdi yüksek model arabalar da LPG taktırıyor “ diyen Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dün 2021 model Passat araca LGP taktık. Bu araç da piyasada pek fazla LPG montajı yapılmayan araçlardan. Yine haftaya aynı aracın 2023 modeline montaj yapacağız. Bu ilk olacak, Türkiye’de henüz montajı yapılmamış. Bizler sorunsuz olarak bu araçlara LPG montajı yapıyoruz”.

MUSTAFA EKİNCİ – ÖZEL HABER / AJANS URFA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum