Urfa vekilinin kınama paylaşımına cevap bir İsrailli STK'dan geldi;

Urfa vekilinin kınama paylaşımına cevap bir İsrailli STK'dan geldi

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile beraberinde fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısını kınamaya ilişkin bir paylaşım yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak'a cevap, İsrailli bir STK'dan geldi. İlgili STK'nın verdiği pişkin cevapta, Müslümanlara saldırı olmadığı, bilakis Tapınak Dağı denilen yerde dua etmesi yasak olanın Yahudiler olduğu savunuldu....

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, dün yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci ile birlikte polis denetiminde Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirmişti.

Ben-Gvir ile beraberindeki Yahudilerin baskını dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanların tepkisini çekerken, baskını sert bir şekilde eleştiren bir isim de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak oldu.

Vekil Dusak, sosyal medyada hesabında İngilizce olarak paylaştığı paylaşımda, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı ile fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskısını "provokatif saldırı" olarak nitelendirerek şunları söyledi:

"İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı ile fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif saldırısını kınıyorum.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmeye yönelik bu saldırılar, aynı zamanda tüm Müslümanlara yöneliktir.

Başta Müslüman ülkeler olmak üzere uluslararası toplumun tüm aktörlerini Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistinlilere yönelik uluslararası hukuku da ihlal eden haksız saldırılara karşı durmaya çağırıyorum."


AMERİKA MERKEZLİ İSRAİLLİ STK'DAN PİŞKİN CEVAP

Urfalı vekilin ilgili paylaşımına, Amerika merkezli İsrailli bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olan İsraeil War Room (İsrail Savaş Odası) cevap verdi.

İnternet sitesinde "İsrail'in düşmanları uyumaz" sloganını kullanan ilgili STK, Vekil Dusak'ın paylaşımı altında yazdığı cevapta, Bakan Ben-Gvir'in baskıya giderken İsrailli bir televizyon kanalına "Yahudilerin birliği"ne dair verdiği bir demeci paylaştı ve Müslümanlara saldırı olmadığını, bilakis Tapınak Dağı denilen yerde dua etmesi yasak olanın Yahudiler olduğunu iddia etti. STK, paylaşımında şunları ifade etti:

"İşte kınadığınız "provokatif saldırı".

Kimse Müslümanlara saldırmıyor. İsrail yasalarına göre, herkes tam bir ibadet ve din özgürlüğüne sahip olmalıdır. Yine de Tapınak Dağı'nda dua etmesi yasak olan Yahudilerdir.".

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum