Fiyatı düşecek ürünlerin listesi belli oldu;

Fiyatı düşecek ürünlerin listesi belli oldu

Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışına önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti. İşte fiyatı düşecek o ürünler....

ŞANLIURFA-Artan enflasyon ile birlikte temel gıda fiyatlarında meydana gelen aşırı yükseliş vatandaşın tenceresini boş bıraktı.

Geçen sene  63 TL olan 5 litrelik ay çiçek yağı bugün marketlerde ortalama 240 liradan satışa sunuluyor. 2021 yılının eylül ayında dana etinin ortalama kilogram fiyatı 65 lirayken bugün 100 liranın üzerine çıkmış durumda. 

Hal böyle olunca vatandaşın tepkisi ile karşılaşan hükumet fiyatlara el atma kararı aldı.

Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, kuzu etine %25'lik indirim yapıldığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatından sonra dana eti için de çalışmalar başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki bazı ürünlere indirim yapılacak. Listedeki gıda ürünleri de tespit edildi.

Buna göre ilk olarak dana etine indirim bekleniyor. Kuzu etinden sonra dana etine de %25 oranında indirim bekleniyor. Daha sonrasında da temel gıdalar arasında bulunan süt, yumurta, yağ, şeker gibi ürünlere de indirim yapılacak.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum