Vali Ayhan temel atma töreninde konuştu: Üretim merkezi olacağız;

Vali Ayhan temel atma töreninde konuştu: Üretim merkezi olacağız

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Gıda OSB’de 30 Milyon TL'lik yatırımın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Ayhan,” Şu an inşaatı devam eden ve ruhsat aşamasında olan 200'ün üzerinde fabrika var. Yakın zamanda daha da artacak. Üretim merkezi olacağız ” ifadesini kullandı....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ilk fabrikası 30 Milyon TL’lik sebze ve meyve kurutma fabrikasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve ilgililer katıldı.

AYHAN: ÜRÜNLERİ İŞLEYEREK ŞEHRE DAHA ÇOK KATMA DEĞER KATACAĞIZ

30 Milyon TL'lik yatırımın temel atma töreninde konuşan Vali Ayhan, yatırımcıların yanında ve destekçisi olacaklarını kaydetti.

Şu an inşaatı devam eden ve ruhsat aşamasında olan 200'ün üzerinde fabrika olduğunu belirten Vali Ayhan, şunları söyledi:

 “Yakın zamanda daha da artacak. Üretim merkezi olacağız. Şanlıurfa’nın müthiş bir potansiyeli var. Bazen komşu illerle karşılaştırıyor, kıyaslıyorlar hiç gerek yok. Çünkü biz kendimizle yarışacağız. Bugün komşu illerin potansiyeline baktığımız zaman Urfa’nın 12 tepesinden 1 tanesi dahi birçok yerden kıymetlidir. Yeni fabrikalar kurarsın ama yılların damıtılmış olduğu tarihi, kültürü komşumuz olan illerin hiçbiri yapamazlar. O yüzden kendi gücümüzü ve potansiyelimizi göreceğiz. Urfa tarım şehri, Türkiye tarımının yüzde 10’u Urfa’da. Sadece ekip, hasat edip, satmayacağız. Bunu işleyerek şehre daha çok katma değer katacağız. Artı bir de sanayi kültürü var. Sanayi kültürü kazanılan bir yerde bakış açısı çok farklı olur.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum