Şanlıurfa’da kanser ameliyatı başarıyla yapıldı;

Şanlıurfa’da kanser ameliyatı başarıyla yapıldı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ileri düzey yumurtalık kanseri ameliyatı cerrahi onkoloji doktorları tarafından başarıyla gerçekleştirildi....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yumurtalık kaynaklı ileri evrede kanseri olan hastanın ameliyatı, sitorediktüf cerrahi denilen zorlu ve sabır gerektiren operasyonla başarıyla yapıldı.

Kanser hastalarının ameliyatı yanında kemoterapi ve radyoterapi tedavisi de başka illere gitmeden Şanlıurfa'da uygulanabildiğini belirten Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Halil Türkan, “Tiroid bezinden, memeden kaynaklı kanserlerin ameliyatları hastanemizde başarıyla yapılabildiği gibi deneyim ve ekip gerektiren yemek borusu, mide, kalın barsak, karaciğer, pankreas ve yumurtalık kaynaklı kanserlerin de ameliyatını da oluşturduğumuz ekip arkadaşlarımızla başarıyla yapılmaktadır.

Örneğin 6 gün önce yumurtalık kaynaklı ileri evrede kanseri olan hastamıza sitorediktüf cerrahi dediğimiz zorlu ve sabır gerektiren ameliyatını başarıyla yaptık ve aynı seansta karın içinde ısıtılmış sıcak kemoterapi verdik. Bu hastamızda olduğu gibi diğer kanser hastalarımızda da son teknoloji ve güncel tedavi yöntemlerini hastalarımıza uygulamaktayız.

 Kanser hastalığı tanı alındığında hastalar psikolojik manada çöküntüye uğradığı gibi bu rahatsızlık maddi, manevi yük getiren bir durum söz konusu olabilmektedir.  Biz cerrahi onkoloji hekimleri olarak alanında kendini kanıtlamış hocalarımızdan öğrendiklerimizi siz halkımıza uygulamak için görevliyiz. Bu konuda halkımızın kanser hastalığının tedavisinin ilimizde başarıyla uygulandığını belirtmek isterim” dedi.

 

MERCAN: ÇEVRE İLLERDEN DE ARTIK BÖLGEYE HASTALAR GELİYOR

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Ümit Mercan ise, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte Şanlıurfa'da ileri düzey kanser cerrahi ameliyatlarını da artık burada yapıyoruz. Hala yapmaya devam ediyoruz. Laparoskopik cerrahiler olsun, karın içi sıcak kemoterapi dediğimiz ileri düzey daha büyük merkezlerde hocalarımız tarafından yapılan cerrahileri artık Şanlıurfa'da biz de aynı başarıyla burada gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Şanlıurfa'da bu tip cerrahileri önerdiğimiz, bu tip cerrahiler gereken hastalarımızla görüştüğümüzde hastalarımızın aklında Şanlıurfa’da böyle ameliyatlar olur mu kaygısı yaşamaktalar. Yaptığımız başarılı ameliyatlar sonrasında hatta çevre illerden de artık tarafımıza hastaların geldiğini bize başvurduğunu görür olduk. Ayrıca bunun dışında sosyal medyadan olsun bizlere birçok hastamız ve hasta yakınlarımız Türkiye'nin her yerinden 7-24 bize hasta ile ilgili sıkıntılarını tahlillerinin sonuçlarını paylaşıyorlar” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum