Başkan Beyazgül iki gündür Ankara’da;

Başkan Beyazgül iki gündür Ankara’da

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, iki gündür başkent Ankara’da bulunuyor. Peki Beyazgül’ün gündeminde ne var?...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, salıdan beri başkent Ankara’da bulunuyor.

Başkan Beyazgül’ün gündeminde göç ve sığınmacılarla ilgili programlar bulunuyor.

Ankara’da dünkü temasları kapsamında Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi ile bir görüşen Beyazgül, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan’ı da ziyaret etti.

Beyazgül bugün ise bir otelde düzenlenen “Göç ve Mültecilere Müdahale Alanında Belediyelerin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi” ile ilgili panele katılıyor.

Söz konusu projeyle belediyelerin sığınmacılar için hizmet sağlama kapasitelerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Proje ile ilgili panelin açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca yapacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Karatüme de programda Şanlıurfa’daki göç ve göç alanında yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapacak.

Etkinlikte Şanlıurfa’da Göç Çalışmalarında Koordinasyon ve Deneyimin Paylaşılması başlıklı oturum da bulunuyor. Oturumda Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Rubeena Esmail-GIZ Türkiye Ülke Direktörü, Philippe Leclerc-UNHCR Türkiye Direktörü ve Sherine İbrahim-Care Turkey Türkiye Direktörü konuşmacı olarak yer alıyor.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum