TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir: Köprüden önceki son çıkıştayız;

TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir: Köprüden önceki son çıkıştayız

TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir, 400 acentenin katıldığı İstanbul toplantısında, “Bu genel kurul TÜRSAB’ın varlık veya yokluk genel kuruludur” diyerek acenteleri sağduyulu oy kullanmaya çağırdı....

TÜRSAB Başkan Adayı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, yaklaşık 400 acentenin katılımıyla The Marmara Oteli’nde İstanbul’da yaptığı 6’ıncı toplantıda TÜRSAB Genel Kurulu’nun TÜRSAB’ın geleceği için çok önemli olduğunu belirterek “TÜSAB için genel kurul köprüden önce son çıkıştır. Bu genel kurul TÜRSAB’ın varlık veya yokluk genel kuruludur” dedi.

Acentelere “TÜRSAB genel kurulunda kendinize oy vereceksiniz. Acentelerin kazanması için kendinize oy verin” diyen Ali Bilir, acentelere sağduyulu oy kullanmaya çağırdı.

TAMER ÇİÇEK, EMİN ÇAKMAK, İBRAHİM HALİL KALAY TOPLANTIYA KATILDI
Toplantıya bir süre önce TÜRSAB başkan adaylığından çekilen Tamer Çiçek, TGA Başkan Adayı Emin Çakmak, TGA yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Kalay, TÜRSAB Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli katıldı. Katılımcılar TÜRSAB Başkan Adayı Ali Bilir'e başarı dilediler.

TGA ADAYI EMİN ÇAKMAK: ACENTELER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Ali Bilir’in konuşmasından sonra söz alan Emin Çakmak, acenteler adına TGA yönetimine aday olduğunu belirterek “TÜRSAB’ın geleceği için muhalefetteki tüm adayladın birleşmesi için çağrı yapmıştım. TÜRSAB’ ta artık gençlerin zamanı geldiğini belirtmiştim. Ancak aradan geçen süre içinde adaylar birleşmediği için üzüldüm. Şimdi TGA’nın gerçek gücünü kullanarak seyahat acentelerinin önünü açacak projeler geliştirmek istiyorum. Acentelerin TGA’  ya ödedikleri katkı payının çok üzerinde geriye kazanç sağlamalarını hedefliyorum. Acenteler Emin Çakmak ve Ünal Kırmıç’ a oy verirse TGA’ da çok parlak günler görecekler” şeklinde konuştu.

BAKAN’A SAVAŞ AÇILAN VİDEOYU ELEŞTİRDİ
TÜRSAB başkan adayı, mevcut TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ nın instagramda yayınladığı video ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a adeta savaş açmasını eleştiren Ali Bilir “Yayınlanan video yüzlerce acentenin itibarını yok etti. Bizim yasaya ihtiyacımız yok, itibara ihtiyacımız var. Bağlı olduğu Bakan’la konuşmayan başkan ile acentelerin hiçbir sorunu çözülemez. Söyleyecek şeyi ve yaptığı hiçbir icraat olmayan mevcut başkan kimsenin görmediği bir yasa taslağı ile acenteleri oyalıyor. Bakan’a karşı geliyor. Ben yönetim kurulunda olduğum ve başkan yardımcısı halde yasa taslağını görmedim. Bir gören varsa getirisinde bakalım. Duyumlarımıza göre yasa taslağında acenteleri daha çok sıkıntıya sokacak maddeler yer alıyormuş. Bakanlık acentelere uygulanacak baskıyı artıran yasa taslağını uygun görmemiş. Birileri şu yasa taslağını getirse de görsek. Ama acentelerin derdi yasa taslağı değil. Bakanla kavga edilmesi değildir. TÜRSAB’ın görevi acentelere rahat bir çalışma ortamı yaratmaktır ”dedi.


EŞİMLE GEZİYORUM VE KENDİMİ GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM
Ali Bilir, seyahat acentesinin sahibi olan eşi Esin Bilir ile birlikte seyahat ettiğini belirterek “Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’in neden işleriyle birlikte dolaşarak siyaset yapmalarının sebebini şimdi anlıyorum. İnsanın yanında eşi olunca kendini daha güçlü hissediyor” şeklinde konuştu.

BİR KİŞİYE KİLİTLENMİŞ TÜRSAB’TA İŞLER YÜRÜMÜYOR
Ali Bilir, konuşmasında TÜRSAB’ın sorunlarını çözmek için gençlere ihtiyacı olduğunu ve misyonunun tamamlayan kişilerin görevde olmalarının seyahat acentelerinin önünü tıkadığını belirtti.
Türkiye’de 38 bin kilometre yol alarak 60’a yakın ili dolaştığını anlatan Ali Bilir şöyle devam etti: “TÜRSAB 50 yaşında ve hala çözülemeyen sorunları konuşuyoruz. Çünkü TÜRSAB’ın başında söz alıp, söz veren ancak verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyen yöneticiler var. TÜRSAB yönetiminde ben de görev aldım. Bunlarda benimde payım var. Bunu hiçbir zaman unutmayacağım. Ama ben yönetimde olduğum süre içinde hep mücadele verdim. ‘Yönetimde iken bu sorunları neden çözmedin, neredeydin?’ diye soranlara verilecek 10 tane cevabım var. Ancak bu kadar cevabın tek sebebi var. TÜRSAB, bir kişiye kilitlenmiş, bir birlik olduğu için işler hiçbir zaman yürümüyor. Bu nedenle hiçbir zaman çözülemeyen aynı konuları konuşuyoruz”

HERKESLE KAVGALI BAŞKANLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ
Ali Bilir, bağlı olduğu Bakan’la konuşmayan bir TÜRSAB başkanı ile hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi. Sorunların sosyal medyadan veya video yayınlarında ‘ahkam keserek’ çözülemeyeceğini belirten Ali Bilir, “TÜRSAB’ ta sorunların çözümü için ilgilerle karşılıklı masaya oturacak bir yönetime ihtiyaç var. Ancak herkesle kavgalı bu yönetimle acentelerin sorunları çözülemez” şeklinde konuştu.

ACENTELERE AYAK OYUNLARI OYNANIYOR
Kendilerine oy vermeyen Anadolu’daki acentelerin TÜRSAB genel kurulana katılmalarını engellemek için çeşitli ‘ayak oyunları’ oynandığını belirten Ali Bilir, mevcut başkanın geçen genel kurulun aldığı karara uymadığını söyledi. Ali Bilir, yönetim toplantılarında “Bırakın herkes oyunu adaletli bir şekilde kullansın dedim. Ama dinlemediler. Bütün mücadeleme rağmen mevcut başkanın engellemeleri karşısında hiçbir şey yapamadım” dedi.
Ali Bilir, ‘ya işine gücüne dön’, ya da ‘sine-i millet dön’ şeklinde düşündüğünü belirterek, “kararımı verdim TÜRSAB başkan adaylığına karar vererek size döndüm. Benim mücadeleme destek olarak davanıza sahip çıkın” dedi.
Ali Bilir, kendilerine oy vermeyecek acenteleri engellemek için mevcut TÜRSAB başkanı tarafından tehditler yaptırıldığını iddia ederek “TÜRSAB üyesi acenteler fabrika işçileri midir? Kaldı ki işçiler bile tehditlere kulak asmayıp direniyorlar. Niçin bu tehditlere pabuç bırakalım. Acentelerin kazanması için genel kurula katılın ve kendi geleceğiniz için oy verin” dedi.

11NİSAN

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum